Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Οι γελοιότητες του παλαιοσυνδικαλιστικού κατεστημένου - Μονόπρακτη Ιλαροτραγωδία



Οι γελοιότητες του παλαιοσυνδικαλιστικού κατεστημένου

Μονόπρακτη Ιλαροτραγωδία

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την αλλαγή του ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας από την πολιτική ηγεσία παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου, ιλαροτραγικές σκηνές σ’ ένα μονόπρακτο με πρωταγωνιστές την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ την ΔΗΣΥΠ (πάλαι ποτέ ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ. Ναι διαβάζετε καλά. Πρόκειται για τις ίδιες παρατάξεις που στελέχη τους πρώην και νυν πρόεδροι της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ έκαναν διαχείριση στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Σαν να μην έφτανε αυτό στο τελευταίο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προχώρησε σε φραστικούς προπηλακισμούς αναφερόμενος σε μέλος του ΔΣ του Τ.Α και μετά τα «μάζεψαν» λέγοντας, ότι πρόκειται για πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση! Επίσης οι ίδιες παρατάξεις αποφάσισαν χωρίς καν να συνεννοηθούν με τους υπολοίπους της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατάληψη στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Ζούμε αλήθεια «μεγάλες» στιγμές από την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ η οποία προσπαθεί να μεταθέσει τον όποιο φόβο και πρόβλημά της στους εργαζόμενους.
Τα ίδια άτομα τα οποία ελέγχονται για κακοδιαχείριση σύμφωνα με το πόρισμα  πανικόβλητα ζητούν και τα ρέστα από πάνω και ταυτόχρονα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ότι δήθεν προγραμματίζονται απολύσεις. Επιπλέον διακινούν ψευδείς πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα ότι υπήρξε και συμφωνία ανάμεσα σε ΠΟΕ ΥΠΠΟ και υπουργό, την οποία αθέτησε η υπουργός. Αλήθεια γιατί σ' αυτή την συμφωνία δεν υπήρχαν εκπρόσωποι από τις άλλες παρατάξεις. Κι εν πάσει περιπτώση, ακόμα κι αν υπήρξε “συμφωνία” πότε θα ενημέρωναν για τα αποτελέσματά της τα υπόλοιπα μέλη του Γ.Σ. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ; Περίμεναν  να «σπάσει» η συμφωνία για να ξεκινήσουν τον αγώνα και τις καταγγελίες περί αθέτησης των συμφωνηθέντων; Έτσι φαντάζονται την σωστή λειτουργία των συνδικάτων; Με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και κρυφά συμφωνητικά;
Είναι εντελώς γελοίο να βλέπεις αυτούς, που ποτέ δε διαμαρτυρήθηκαν για τα έως τώρα διορισμένα μέλη του Τ.Α.,  στις επάλξεις του «αγώνα» για τον ορισμό νέου Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Η αλήθεια είναι, ότι τους καταλαβαίνουμε, είναι πολύ δύσκολο  για αυτούς να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις. Η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία είναι έννοιες που δεν υπάρχουν στο λεξικό του παλαιού κρατικοδίατου και υπουργοκεντρικού συνδικαλισμού, που τόσα χρόνια με επιτυχία υπηρέτησαν..

Ας το πούμε για μια άλλη φορά ξεκάθαρα.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ είναι υπεύθυνη για την όποια διαχείριση, αφού μέλη της πρώην ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ κατείχαν καίριες θέσεις στο ΔΣ του ταμείου διορισμένα από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ξαφνικά τώρα θυμήθηκαν, ότι η επιλογή του προέδρου πρέπει να γίνεται από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Ας δώσουν  στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πορίσματος.

Ας δώσουν στη δημοσιότητα  το απαντητικό υπόμνημα, για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ.

Ας εξηγήσουν  ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς με την αλλαγή του διευθυντή του ταμείου.

Η προσχηματική και συνεχιζόμενη κατάληψη του ταμείου εμποδίζει τη λειτουργία του, την ομαλή μισθοδοσία των εργαζομένων και τις καθημερινές ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού Την ευθύνη για τις όποιες καθυστερήσεις ή φθορές φέρουν αποκλειστικά οι “καταληψίες”.
Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, αλλά με διαφάνεια και με χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις ανάγκες του. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την νέα εποχή που ανέτειλε για το Τ.Α.. Εκείνοι που φοβούνται είναι όσοι προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά.
Το βέβαιο είναι ότι πέφτει η αυλαία ενός κακοπαιγμένου θεατρικού έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου