Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Καθυστερήσεις πληρωμών έκτακτου προσωπικού σε συγχρηματοδοτούμενα έργα






Η Αυτόνομη Παρέμβαση συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.Α. σε συγχρηματοδοτούμενα έργα. Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων σε μια σειρά από έργα, που καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας, οδηγεί τους εργαζόμενους σε οικονομικό αφανισμό.
Αναγνωρίζουμε, ότι από το τρέχον έτος υπάρχει αλλαγή τόσο στον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων όσο και σε διοικητικές διαδικασίες με την αλλαγή του τρόπου ορισμού των υπολόγων σε έργα. Παρ’ όλα αυτά οι συγκεκριμένες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ήταν γνωστό, ότι θα επέλθουν κι ως εκ τούτου η τρίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση που παρατηρείται, είναι εντελώς αδικαιολόγητη. 
Εκτιμούμε, ότι οι όποιες αλλαγές πραγματοποιούνται, με διακηρυγμένο σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών, θα πρέπει να υλοποιούνται με άμεσο τρόπο και να υπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο εφαρμόζονται. Δεν είναι δυνατό για άλλη μια φορά οι έκτακτοι συνάδελφοι, που με αυταπάρνηση και αφοσίωση εργάζονται σε έργα του ΥΠ.ΠΟ.Α., να πέφτουν θύματα της γραφειοκρατίας και αλλαγών, που ενώ αφετηριακά θα λειτουργούν προς όφελός τους, τελικά τους καθιστούν ομήρους παγιωμένων αντιλήψεων και νοοτροπιών.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους συναρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις άμεσες ενέργειες, που απαιτούνται για την ταχεία καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους όλων των κλάδων που απασχολούνται σε συγχρηματοδοτούμενα έργα και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την επίλυση των σημαντικών και χρονιζόντων προβλημάτων των επί συμβάσει εργαζομένων.