Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



Παραθέτω την καταγγελία του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κλάδων ΔΕ υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, και τον συγχαίρω για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του:
"Καταγγέλλω ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου ΚΛΑΔΩΝ ΔΕ υπαλλήλων του ΥΠΠΟ την αυθαίρετη χρησιμοποίηση του mail του Συλλόγου μας από την παράταξη "Ενιαία Προοδευτική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία" για ίδιον όφελος. Επισυνάπτω για δεοντολογικούς λόγους τα ψηφοδέλτια όλων των υπολοίπων παρατάξεων.”
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αν το θέμα σταματούσε μέχρι εκεί, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ίσως επρόκειτο και για ένα "λάθος".
Ωστόσο, ο "πράσινος" δαίμων του τυπογραφείου ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά μέσω του φαξ του ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, με την αποστολή του επίσημου καλέσματος του Ενιαίου Συλλόγου για τις εκλογές του, συνοδευόμενο από την αφίσα, το κείμενο και τις υποψηφιότητες της παράταξης "Ενιαία Προοδευτική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία" (βλέπε παλιά ΠΑΣΚΕ), σαν μην υπάρχουν ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων, δημιουργώντας έτσι σύγχυση στους υπαλλήλους του ΥΠΠΟΑ.
Μέσα στην ανακοίνωση της συγκεκριμένης παράταξης, διαφαίνεται η σύγχυση συνδικαλιστικής και πολιτικής άποψης, με καταβολές προερχόμενες από την πρώην ΠΑΣΚΕ και από νεοσύστατα "ποτάμια" και "ρυάκια", χρησιμοποιώντας συνθήματα και χαρακτηρισμούς για τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα με αγώνες πόσο κοντά ήταν και είναι στα προβλήματα των εργαζομένων.
Η "Ενιαία Προοδευτική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία" (βλέπε πρώην ΠΑΣΚΕ), φωτογραφίζοντας τις τακτικές που ακολουθούσε όταν στις κυβερνήσεις/συγκυβερνήσεις υπήρχε ο κομματικός της φορέας (ΠΑΣΟΚ), τώρα προσπαθεί να τις πλασάρει ως τακτικές άλλων παρατάξεων... Μάλλον τα στελέχη της "Ενιαίας Προοδευτικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας" έχουν κοντή μνήμη και δεν θυμούνται πώς μέσα σε μια βραδιά τοποθετούσαν Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές και λοιπούς υπαλλήλους σε θέσεις ευθύνης, πώς παρέκαμπταν υπηρεσιακές διαδικασίες και πώς στελέχωναν Υπουργικά Γραφεία με "δικούς" τους ανθρώπους....
Κάποιος θα έπρεπε να τους εξηγήσει ότι, αλλάζοντας την επωνυμία μιας παράταξης (ή και ενός κόμματος, μιας και είναι συνήθειά τους...), δεν αλλάζουν οι νοοτροπίες... Και όπως λέει ο λαός, "ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του".
Τελειώνοντας τη διαμαρτυρία-καταγγελία, περιμένω από το απερχόμενο Προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου να δείξει ανάλογο συνδικαλιστικό ανάστημα καταγγέλλοντας τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες παραπέμπουν σε τακτικές που έχουν φέρει μέχρι σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτήν την κατάσταση, καθώς επίσης αναμένω από όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Σταύρος Τσάβαλος

Ως μέλος του Συντονιστικού της Αυτόνομης Παρέμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού