Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Προγραμματικές Δηλώσεις: Ομιλία Α.Μπαλτά (Υπ.Πολιτισμού & Αθλητισμού) (06/10/2015)


Από τα αυξημένα έσοδα του Υπουργείου Πολιτισμού μπορεί να βρεθούν τα ισοδύναμα ώστε τελικά να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς στην ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
"Έχει δρομολογηθεί η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μέσα από αυτούς τους πόρους μπορούν να βρεθούν κάποια από τα ισοδύναμα, για παράδειγμα στο παράλληλο Υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση», ανέφερε.
Ο Αρ. Μπαλτάς είπε ότι υπάρχουν οι μεγάλες υποδομές (στην Αθήνα υπάρχει το Μέγαρο Μουσικής, το ίδρυμα Νιάρχου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, υποδομές στην Πειραιώς), αλλά «λείπουν οι μικρές υποδομές μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες. Θα βοηθήσουμε αυτά τα σχήματα, γιατί κτίρια φαίνεται ότι υπάρχουν».
Ο Υπουργός είπε ακόμη ότι πρέπει «να δημιουργήσουμε στενότερη συνάφεια πολιτισμού και παιδείας» και ότι «υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να φιλοξενηθεί και να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας».

Πηγή: Η Αυγή

Δείτε την Ομιλία του Α.Μπαλτά στη Βουλή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου