Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΥΠΠΟΑ για την 28η Οκτωβρίου

Πολλά έχουν γραφτεί για την 28η Οκτωβρίου.


Ας ξεκινήσουμε με τις σκέψεις, αιρετικές και για κάποιους αμφιλεγόμενες, ενός ανθρώπου της Τέχνης, του Μάνου Χατζιδάκι, όπως τις εκφώνησε ο ίδιος, στο ραδιόφωνο.



Μια νηφάλια προσέγγιση και ερμηνεία τους, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον Τύπο, μας δίνει την ευκαιρία να ξαναδούμε την επέτειο του ΟΧΙ υπό άλλο πρίσμα και να συνδεθούμε με το σήμερα.
Ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου, στην πρώτη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη διακήρυξη του Ε.Α.Μ. προς τον ελληνικό λαό, καλώντας τον σε ένα αυθόρμητο αντιφασιστικό ξεσήκωμα ενάντια στους κατακτητές, αλλά και ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της εποχής, που είχε συνταχθεί αβίαστα μαζί τους.Για εμάς, αυτή ακριβώς είναι η 28η Οκτωβρίου. Το σύμβολο ενός διμέτωπου παλλαϊκού αγώνα για εθνική ανεξαρτησία αλλά ταυτόχρονα και για κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή κυριαρχία.Η σημερινή πολυεπίπεδη Κρίση, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική, συχνά παρουσιάζεται ως ένας οικονομικός "πόλεμος" Βορρά - Νότου.Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι (ή μόνο έτσι). Για εμάς, στον "πόλεμο" αυτό από τη μια πλευρά είναι ο κόσμος της εργασίας και από την άλλη η ντόπια και η ξένη ολιγαρχία. Από τη μια πλευρά η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και από την άλλη οι λίγοι εκείνοι,ντόπιοι και ξένοι, που χρησιμοποιούν την Κρίση "ως ευκαιρία", για να μεγεθύνουν την οικονομική δύναμη και την πολιτική επιρροή τους, εφαρμόζοντας το γνωστό "Success Story": κοινωνικοποίηση των ρίσκων και των ζημιών και ιδιοποίηση των κερδών.
Σήμερα, λοιπόν, για να ξαναγυρίσουμε στις σκέψεις του Χατζιδάκι, "για μια ακόμη φορά" το λαϊκό κίνημα θα ηττηθεί; Στο τέλος οι νικητές θα είναι και πάλι οι ίδιοι;Εμείς, στη μάχη αυτή έχουμε διαλέξει πλευρά και το λέμε ξεκάθαρα: ΟΧΙ!

"Στις 28 Οκτωβρίου με κάθε είδους εκδήλωση, αγωνιστείτε για το εθνικό ξεκίνημα!"
Ε.Α.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου