Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ΜΕΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) στηρίζει το συνδυασμό της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ στις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.) στο ΥΠΠΟΑ.
Λίγες μέρες μετά την ψήφιση ενός ακόμη Μνημονίου που βαθαίνει την εξαθλίωση των εργαζομένων, διαλύει το δημόσιο τομέα (νέοι οργανισμοί, αξιολόγηση, διαθεσιμότητες-απολύσεις) και ξεπουλά τα κοινωνικά αγαθά στα πολυποίκιλα ιδιωτικά συμφέροντα οι εκλογές και η ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων θέλουμε να συμβάλλει στην προσπάθεια των εργαζόμενων να αντισταθούν στην πολιτική της συγκυβέρνησης της Τρόϊκα και τις συνέπειές της. Είναι, επίσης,  η ευκαιρία για να διατυπωθεί και να αναδειχθεί μια διαφορετική αντίληψη και πρόταση για την επόμενη μέρα, που η Αριστερά θα  κληθεί «να σώσει τη σοδειά».
Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πρέπει να  είναι το συμβολικό πεδίο μέσω του οποίου θα αρθρώνεται μια άλλη αντίληψη για τα κοινωνικά αγαθά, τις αρχές, τις αξίες, την προτεραιότητα των ανθρώπων απέναντι στα κέρδη.
Ιδιαίτερα σήμερα, στο ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους αλλά και στο δημόσιο χαρακτήρα του πολιτισμού.
 Είναι καθαρό ότι η συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, υποβαθμίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά, παραχωρεί τα πάντα στους ιδιώτες,  θεωρώντας ότι η  πρόσβαση τον πολιτισμό είναι  προνόμιο των ολίγων. Ο νέος συρρικνωμένος οργανισμός, γραμμένος εν κρυπτώ, έρχεται για να αποσπάσει αρμοδιότητες και να τις αποδώσει στα πολυποίκιλα διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα (ΜΚΟ, εθελοντισμός, «επωφελούμενοι», ανασκαφές σε εργολάβους, φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων από εταιρείες σεκιούριτι, υποταγή του πολιτισμού στις απαιτήσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου της κρουαζιέρας και των ξενοδόχων, ξεπούλημα ακινήτων του ΥΠΠΟΑ κλπ).
Παράλληλα η συγκυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να υποτάξει τους εργαζόμενους μέσα από διάφορους μηχανισμούς (αξιολόγηση, επανέλεγχος συμβάσεων αορίστου χρόνου, διαθεσιμότητες-απολύσεις), να συκοφαντήσει το έργο τους και να καλλιεργήσει τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Σʼ αυτό το περιβάλλον η ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ  συμμετέχοντας στις εκλογές του ΣΕΑ δεν επιχειρεί απλώς να καταγράψει τη δεδομένη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, αλλά να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και να οργανώσει τους αγώνες τους για την  ανατροπή της συγκυβέρνησης και την ακύρωση των μνημονίων της εξαθλίωσης, της υποτέλειας και της υποταγής.
 Γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια για μεμονωμένες «συντεχνιακές» διεκδικήσεις ή προσδοκίες έχουν επί της ουσίας καταστεί ανύπαρκτα, διότι ο αγώνας απαιτεί τη συστράτευση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) στηρίζει το συνδυασμό της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας, αξιοπρέπειας και αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου