Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μέρες Χούντας


Το γνωστό, αποκρουστικό πρόσωπο της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής που σε κάθε λαϊκή – απεργιακή κινητοποίηση ζούμε, εμφανίστηκε  χτες στην Αθήνα. Η Κυβέρνηση της Τρόϊκα, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απαγόρευσε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη φιέστα για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η συγκυβέρνηση κινητοποίησε χιλιάδες αστυνομικούς, ΜΑΤατζήδες, ασφαλίτες και κάθε καρυδιάς παρακρατικό καρύδι.  Την αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων που εξέδωσε η Αστυνομία ακολούθησε η τρομοκρατία, καθώς στα Προπύλαια, τα οποία βρέθηκαν από νωρίς υπό ασφυκτικό αστυνομικό αποκλεισμό για να αποτραπεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση οργανώσεων της Αριστεράς στις 6 μμ απόγευμα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανελέητο χημικό πόλεμο, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.  

Η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις, περνώντας χειροπέδες, μεταξύ άλλων, και στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παύλο Αντωνόπουλο. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την Πανεπιστημίου, ωθώντας με τη βία τους συγκεντρωμένους προς την Ομόνοια.

Παρά την αστυνομοκρατία και την τρομοκρατία, οι οργανώσεις της Αριστεράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6:30 μ.μ.  Με την Πανεπιστημίου κλεισμένη από κλούβες στο ύψος των Χατείων επιτέθηκαν εκ νέου στους συγκεντρωμένους που τελικά αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς το Πολυτεχνείο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, καθώς και ο Άγγελος Χάγιος εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετέβησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να καταθέσουν διάβημα για την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Οι χουντικής έμπνευσης και πρακτικής απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, ο ακροδεξιός λόγος που υιοθετεί η συγκυβέρνηση και ειδικά η ΝΔ, ο οποίος παραπέμπει στο μετεμφυλιακό κράτος των εθνικοφρόνων, η καθημερινή διολίσθηση σ’ ένα ιδιότυπο κράτος εκτάκτου ανάγκης πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι. Πρόκειται για εξελίξεις που αποτελούν απόρροια της πολιτικής των Μνημονίων της εξαθλίωσης και της υποταγής. Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να παλέψει οργανωμένα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

1 σχόλιο:

  1. H AΔΕΔΥ έκανε 2 παναττικές στάσεις εργασίας που πέρασαν, κακώς, απαρατήρητες. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 9/1 από 11 έως λήξη ωραρίου και Παρασκευή 10/1 από 9 έως 12. Έπρεπε και άλλα Σωματεία και Ομοσπονδίες να κάνουν στάσεις εργασίες ή να τις μετατρέψουν σε 24ωρες. Θα πειτε ο κοσμος δεν συμμετέχει και τα γνωστά. Αλλά ο τρόπος αντίδρασης πρέπει να σχετίζεται και με το πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Κι εδώ δεν ειναι απλά μια συλληψη αλλά κάτι πιο ουσιαστικό: η απαγόρευση συγκεντρώσεων - διαδηλώσεων. Πρόκειται δηλαδή για ένα θέμα υπεράσπισης της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή