Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΓΑ

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης 10/9/2013 οι εκλογές στη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΓΓΑ). Ο συνδυασμός της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ σημείωσε ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα τόσο στο Δ.Σ. όσο και σε επίπεδο αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.



Παρατηρήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα
1) Υπήρξε σημαντική πτώση στη συμμετοχή. Αυτό πέρα από τους γενικότερους λόγους που μπορούμε να εντοπίσουμε (δυσπιστία των εργαζομένων προς τα Σωματεία, αποστασιοποίηση, αδιαφορία κ.λπ.) στην περίπτωση της ΓΓΑ συνδέεται και με "εσωτερικά" ζητήματα. Συγκεκριμένα μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων είχε μετακινηθεί από τη ΓΓΑ στο Υπ. Υγείας και επέστρεψε εκ νέου στη ΓΓΑ μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Οι εργαζόμενοι αυτοί σε σημαντικό ποσοστό δεν έχουν επανενταχθεί (εγγραφεί) στο Σωματείο.

2) Μεγάλες απώλειες καταγράφει ο συνδυασμός της ΠΑΣΚΕ. Αν και επέλεξε να εμφανιστεί με ένα νέο όνομα ("πολύ αθλητικό" αυτό το ΑΕΚ) και να ενσωματώσει ένα μεγάλο τμήμα της ΔΑΚΕ έχει απώλειες 56 ψήφων σε επίπεδο ΔΣ και 48 ψήφων σε επίπεδο Ομοσπονδίας.

3) Η ΔΑΚΕ συνεχίζει να εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης και διάλυσης, όπως σε πολλά Σωματεία και να "λεηλατείται" από την ΠΑΣΚΕ. Εμφανίζει απώλειες 41 και 55 ψήφων (ΔΣ και Ομοσπονδία αντιστοίχως).

4) Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  είναι η μόνη παράταξη στη ΓΓΑ που στις συνθήκες αυτές κατόρθωσε να αυξήσει σε απόλυτο αριθμό ψήφων (προφανώς και ποσοστών) τις δυνάμεις της (από 69 σε 84 για το Δ.Σ. και από 72 σε 93 για την Ομοσπονδία). Η σημασία του αποτελέσματος είναι μεγάλη γιατί πέραν των άλλων σηματοδοτεί τη συνέχεια των καλών αποτελεσμάτων που καταγράφεται σε όλα σχεδόν τα Σωματεία. Ειδικά για το ΥΠΠΟΑ το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί και προσωπική δικαίωση και επιτυχία των υποψηφίων μας που έδωσαν τη μάχη αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου