Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα και Μοριοδότηση

Δημοσιεύουμε το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης:
"Καθορισμός  της  διαδικασίας  επιλογής  των  υπαλλήλων  που  τίθενται σε διαθεσιμότητα,  των  κριτηρίων  επιλογής  και  κατάταξής  τους, τον τρόπο μοριοδότησής  τους  και  ρύθμιση  ζητημάτων  λειτουργίας  του  Τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν .4024/2011 και των Τριμελών Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων". (Πατήστε στο σύνδεσμο)



5 σχόλια:

  1. Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου που η Τρόικα "επιστρέψει" για τον επόμενο "έλεγχο" και την επόμενη δόση, πρέπει να έχουν βγει σε διαθεσιμότητα 13.500 εργαζόμενοι. Οι υπόλοιποι 11.500 θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μετά τον Δεκέμβριο. ΑΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

    ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΣΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 164/2004 (Π.Δ. "ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ"). Παρά τα όσα χαζά ακούγονται οι συνάδελφοι που έγιναν αορίστου χρόνου με το Π.Δ. 164/04 θεωρούνται ότι μετέτρεψαν τη σύμβασή τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ. Αυτό έχει αποσαφηνιστεί και σε παλιότερη περίοδο, οπότε η βλακεία "κι εμεις με ΑΣΕΠ ειμαστε αφού πήγαν τα χαρτιά μας" ΚΟΜΜΕΝΗ!

    Διετε τι γράφει το ΒΗΜΑ σήμερα (Κυριακή 4/8) και τι σχολιάζουν ΟΛΑ τα site. Αντιγράφω για να δείτε:
    "Μοριοδοτείται λοιπόν η διαδικασία πρόσληψης σε σχεση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή διορισμού σε θέση μόνιμου προσωπικού και ΟΧΙ η μετατροπή της σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι χαμένοι με το καλημέρα σας από την αξιολόγηση βγαίνουν οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν είτε με το νόμο του 2000 είτε με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2004 ή με άλλους νόμους σε αορίστοπυ χρόνου. Αυτοί οι υπάλλλοι οι οποίοι είναι περίπου 120.000 χάνουν μονομιάς 30 μόρια κατά την αξιολόγηση".

    Προφανώς οι συνάδελφοι στο ΥΠΠΟ-Α κοιμούνται ήσυχοι μασουλώντας το κουτόχορτο της παλαι ποτέ εξαιρεσης (ψηφιστε ΠΑΣΚΕ και ΔΗΜΑΡ να σας σώσουν) ή απλά καταβροχθίζουν υποσχέσεις πού ήδη έχουν αρχίσει να δίνονται στους διαδρόμους. Με τις υγείες τους γιατί οι περισσότεροι είναι απλά απεργοσπάστες (το λιγότερο).

    Είναι ξεφτίλα να σε απολύουν και εσυ να δουλεύεις γιατί ταχα υπάρχει φόρτος υποθέσεων ή να σε απολύουν και να λες σαν μ#λ#κας ότι εσυ θα τη γλιτώσεις και θα τη πληρώσει ο "διπλανός". Στην απεργία της Παρασκευής κανονικά οι απεργοσπάστες δεν θελουν και καλα ξύλο και φτυσιμο στη μουρη αλλά την απολυτη περιφρόνηση. Κι οταν εμφανιστούν μυξοκλαίγοντας να γυρίσουμε όλοι την πλάτη... Διοτι τελικά για να μην απολυθεις βλ#κ# συνάδελφε και βλ#μ#νη συναδέλφισσα πρέπει να απεργήσεις. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Αν περιμένεις από την Ομοσπονδία και τον Ενιαίο να σε γλιτώσουν απλά σου λέω και να θελανε δεν μπορουν. Αντε λοιπον σε λιγους μήνες ολοι στη γραμμη και για μοριοδότηση...

    Και κατι ακομη: ειστε ξεφτίλες όσοι βρίζατε το ΣΥΡΙΖΑ και την Παρέμβαση και τώρα λέτε ή μισολέτε ή σκέφτεστε οτι θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ για να σας ξαναπροσλάβει. Αν ήταν σοβαροί κι αυτοί θα έλεγαν Ναι θα ξαναπάρουμε όσους απεργούσαν τις ταδε μέρες κι όχι τα λαμόγια και τους πονηρούς που ειναι με ολες τις καταστάσεις. Ξεφτιλα ρε συνάδελφοι.

    Οσο για την Παρέμβαση οποιος έχει κεφι ας διαβάσει από την 1η ανακοινωση ως σημερα. Τα ειχε πει. Οπως το ειπε και ο αλλος στο αμφιθεατρο εχουν ξληρονομικό χαρισμα. Βασικά πολιτικό κριτήριο και αποψη έχουν αλλά για τους βλ#κ#ς αρκει το κληρονομικό χάρισμα για να πιστέψουν. Τωρα κανενας δεν μπορει να λεει δεν ήξερα. Έτσι;;;

    Οσο για την Παρέμβαση εγώ σας λέω οτι αν κάνετε πίσω θα σας πάρουμε με τα γιαούρτια. Καλά τα λέτε καλα τα κανετε αλλά θα σας δουμε συντομα ποσο θα τα κάνετε πράξη. Γιατι κακα τα ψεματα εσεις εχετε μεινει για να ελπιζουμε. Ομως την Παρέμβαση που εμεις ξέρουμε οχι τα μισόλογα που λενε κατι βουλευτάδες. Έτσι για να το λεμε καθαρά. Γιατί αν ειναι να ερθετε εσεις για να κυβερνάνε παλι αυτοί... γ#μ#τ#... θα σας απολυσουν στο τελος και δεν θα σας κλάψει ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύριζα, σύριζα, από καιρό το ήξερα πως από το Πασόκ σε σένα θα το γύριζα.

      Διαγραφή
    2. Μπα... καλυτερα να μεινεις εκει που εισαι.
      Γεμισε ο κοσμος μετανοημένους Πασοκους και Νεοδημοκράτες
      Πως το λενε αυτο για τους ποντικους που φευγουν απο το πλοιο οταν βυθιζεται; Ετσι την εχουν δει πολλοί.

      Διαγραφή
  2. Οποιος διαβάσει την απόφαση για τη μοριοδοτηση μπορει, αν δεν ειναι στραβος, να καταλαβει ότι έχουν βάλει στο στοχαστρο τους συναδέλφους αορίστου χρόνου (Π.Δ. Παυλόπουλου).
    Επίσης, φαίνεται οτι οι έλεγχοι και καλα για το ωράριο και οι δηθεν "μαλακες" ποινές της επιπληξης δεν ειναι αθωα πράγματα. Θα έχουν αρνητική βαθμολογία.
    Το σχέδιο ειναι καλά οργανωμένο. Χτες ο Μητσοτάκης ειπε για 12.500 απολυσεις ως τα μεσα Σεπτέμβρη ή οπως ψευτικα τις λενε διαθεσιμοτητες. Απορία: Πότε ανέβηκε το νούμερο δεν ηταν καπου 9-10 χιλιάδες; Όχι οτι εχει σημασια αν ειναι 10 ή 12,5 χιλιάδες αλλά δειχνει οτι αυτοί δεν εχουν σκοπο να σταματήσουν.
    Επίσης, θα βγουν κι αλλα μολις ξεφουρνισουν τον Οργανισμό που κακώς τον εχουμε ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασόκ, Πασόκ, του Σύριζα είσαι στοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή