Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013


Κάλεσμα στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 
την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, στο Υπουργείο Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας προωθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και επιχειρούν να επιβάλλουν νέες περικοπές στις παροχές υγείας των εργαζομένων και γενικά του λαού. Στην κατεύθυνση αυτή προχωρούν, με γρήγορους ρυθμούς, στην κατάργηση δεκάδων νοσοκομείων με χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων, στο χώρο της υγείας.

Ταυτόχρονα την ίδια ώρα που ο ΕΟΠΥΥ έχει καταρρεύσει οικονομικά και αδυνατεί να καλύψει βασικές υγειονομικές ανάγκες των ασφαλισμένων, η Κυβέρνηση επιβάλλει νέα χαράτσια για την είσοδο των πολιτών στα Νοσοκομεία και νέες περικοπές στις παροχές υγείας των ασφαλισμένων.

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των μνημονιακών σχεδιασμών για διάλυση των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας και Ασφάλισης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013, είναι μια ακόμα ευκαιρία να εκδηλωθεί ένα πλατύ κίνημα υπεράσπισης των δημοσίων δομών υγείας και γενικότερα των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικά αγαθά. Να εκφραστεί η αντίθεση όλων των εργαζομένων στα λουκέτα σε Νοσοκομεία, τις δομές του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις χιλιάδες διαθεσιμότητες των υγειονομικών υπαλλήλων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, μαζί με τους Υγειονομικούς να δώσουν δυναμικό παρών στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Παρασκευής, 23 Αυγούστου 2013, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας,  που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και την υποβάθμισης της υγειονομικής περίθαλψης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου