Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

35ο Συνεδριο ΓΣΕΕ Αποτελεσματα

Ψηφισαν 423 / Έγκυρα 423

ΠΑΣΚΕ    145 ψήφους, 16 έδρες (34,52%)
ΔΑΚΕ  104 ψήφους, 11 έδρες (24,35%)
ΔΑΣ  94 ψήφους, 10 έδρες (22,22%)
Αυτόνομη Παρέμβαση Αντιμνημονιακή Συνεργασία, 44 ψήφους, 5 έδρες (10,40%).
ΕΜΕΙΣ 32 ψήφους, 3 έδρες (7,57%).
Συμφωνία Εργαζομένων 2 ψήφους
Αγωνιστική Ταξική Ενότητα 2 ψήφους

H Διοικηση της ΓΣΕΕ αποτελείται απο 45 μέλη (+3 εκπρ. συνταξιούχων) και το Γενικό Συμβούλιο από 25 μέλη. 
Από την Αυτόνομη Παρέμβαση Αντιμνημονιακή Συνεργασία εκλέγονται (αλφαβητική σειρά) οι: Βασιλόπουλος Θάνος, Δούκας Γιάννης, Λάζαρης Κωστας, Παπακωνσταντίνου Γιώργος, Πέπες Ζώης

Παρατηρήσεις:
1. Η Αυτόνομη Παρέμβαση αυξησε τη δυναμή της από 3 σε 5 έδρες.
2. Η ΠΑΣΚΕ από 22 έδρες περιορίστηκε στις 16, η ΔΑΚΕ διατήρησε τη δύναμή της (11 έδρες), η ΔΑΣ κέρδισε μία έδρα (9->10). 
3. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ εξακολουθούν να έχουν πλειοψηφία (16+11=) 27 έδρες (επί συνόλου 45)
4. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων - αντιπροσώπων είχε εκλεγεί πριν 3 χρόνια (!).
5. Το Συνέδριο έγινε στην Αλεξανδρούπολη (πιο μακριά δεν γίνεται!) και κάθε "μεγάλη" παράταξη (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), είχε απομονωθεί σε ξεχωριστό ξενοδοχείο (αυτό θα πει "περιφρούρηση"...). Στο χώρο του Συνεδρίου σε άλλο Ξενοδοχείο (!) δεν υπήρχε ούτε ένα (1) πανό που να αναφέρεται (έστω) στο Μνημόνιο ή στη Συγκυβέρνηση (!).

1 σχόλιο:

  1. Θα περιμενα ενα σχολιο απο σας που να θετει το ζητημα αν και ποιον αφορά αυτο το συνεδριο. Χωρις να παρεξηγηθει πρέπει να αναρωτηθουμε ολοι τι εκπροσωπει η ΓΣΕΕ. Συνδικάτα απο τις πρώην ΔΕΚΟ κατά κύριο λόγο, δηλ. χώρους κατ' εξοχην προνομιουχους της εργατικης αριστοκρατιας. Στον "γνησιο" ιδιωτικο τομέα δεν υπάρχουν συνδικάτα ή οπου υπάρχουν ειναι υπο διωγμόν.
    Να αναρωτηθούμε αν για παράδειγμα αυτο το συστημα εκλογής διοικησης με τα διαδοχικά φιλτρα και μηχανισμους τελικά δεν καταλήγει σε μια ενισχυμενη αναλογική.
    Να αναρωτηθούμε αν και πως μπορει να υπάρξει μια αλλη μορφή συγκροτησης η οποια ωστοσο να μπορει να διατηρεί την "κοινωνική εμβέλεια" των συνδικάτων τυπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Οπως ειχατε γραψει κι εσεις παλαιότερα μόνο αυτά μπορούν να κανουν γενικη απεργία κι αυτο κάτι σημαινει).

    Σωστη η παρατήρηση οτι οι συσχετισμοι που βλεπουμε σημερα ειναι σαν τον ουρανο. Βλέπουμε το παρελθόν, δηλ. συσχετισμους 3 χρονων πριν. Μεγαλο ζητημα οτι σε πολλά σωματεια έχουν υπάρξει βασιμες καταγγελίες για νοθεια (αλλη πληγη κι αυτο, γνωστη λιγο πολυ και απο τις εκλογές για αντιπροσωπους στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ με τις διπλοψηφιες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή