Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Για την αστυνομική τρομοκρατία της συγκυβέρνησης

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

όλοι σήμερα ζήσαμε τη πρωτοφανή σε έκταση και συμβολισμό αστυνομική τρομοκρατία των ΜΑΤ της Συγκυβέρνησης. Απέκλεισαν την πορεία μας στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και στρίμωξαν τους εργαζόμενους σε στενό της οδού Φιλελλήνων (οδός Πέτα), παρατάσσοντας πάνω από 4 διμοιρίες κρανοφόρων, κλούβες κλπ. 

Το ίδιο κλιμα τρομοκρατίας υπήρχε στην περιοχή του Νέου Μουσείου (ΜΑΤ, Κλούβες) όπου μιλούσε ο Πρωθυπουργός της Συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ σε μια εκδήλωση ια τη βια των άκρων" (προφανώς ότι γινόταν απέξω συνιστούσε κάτι μεταξύ προσομοίωσης και "εκπαιδευτικού προγράμματος").

Η ψύχραιμη αντίδραση και αυτοσυγκράτηση των εργαζομένων αλλά και η αποφασιστικότητά τους απέτρεψαν την ανοικτή καταστολή από τα ΜΑΤ της Συγκυβέρνησης και ακύρωσαν μια προβοκατόρικη ενέργεια από την πλευρά της Αστυνομίας και των κρατικών μηχανισμών. Πρόκειται για μια ενέργεια που εκτός των κομμάτων της Συγκυβέρνησης εκθέτει και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ.

Στη συγκέντρωση έσπευσε  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Χρήστος Καραγιαννίδης ο οποίος και ζήτησε από την αστυνομία να αποχωρήση και να επιτρέψει τη συνέχιση της πορείας, ενώ την ίδια στιγμή το θέμα κυριαρχησε σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά portal στο διαδίκτυο.

Την ίδια στιγμή άλλοι συνάδελφοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν -παρά τα "σπρωξιδια" των ΜΑΤ του Δενδια- μπροστά στο Μουσειο, ενάντια στη διαλυση του ΥΠΠΟ, ακυρώνοντας στην πράξη το αποστειρωμένο κλίμα. Δεκάδες κάμερες από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ κατέγραψαν την εικόνα της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας ότι για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση το ζήτημα της δημοκρατίας καθίσταται εκ νέου επίκαιρο.

Η εκλεγμένη  από την ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  Απεργιακή Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοινωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου