Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΕΔΥ για ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Απεργιακές κινητοποιήσεις την επόμενη βδομάδα προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, την πραγματοποίηση Συνελεύσεων σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία – Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.
Σύσκεψη όλων των εκλεγμένων στα Πρωτοβάθμια σωματεία και τις Δευτεροβάθμιες οργανώσεις στις 3:30 μ.μ., σε αίθουσα (θεάτρου ή ξενοδοχείου) που θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας που ακολουθεί.

48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.
Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.
Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. "καλούνται όλοι οι φορείς της Ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, να ενισχύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει θετικό αποτέλεσμα, επιτέλους, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων".


Στον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΠΟ θέλουμε να αναφερθούμε στην πρόταση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ στο Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου.

Ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ προτείναμε το Διοικητικό Συμβούλιο να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου, μία βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων (από Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 9 Νοεμβρίου).
Εκτιμήσαμε ότι η βδομάδα αυτή (1-9/11) είναι μια κρίσιμη περίοδος και με κινητοποιήσεις διαρκείας πρέπει να σημτοδοτήσουμε τον πολιτικό αγώνα για να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο, για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση και να καταγγελθούν - ακυρωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι. (Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση).

Οι τρικομματικοί εταίροι αντιπρότειναν... μια τετράωρη στάση εργασίας με "κατάληψη" αντίστοιχης διάρκειας (κατάληψη με δόσεις;) και μια γενική (κι αόριστη) εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. να αποφασίσει αν και πότε θα προκηρύξει άλλες κινητοποιήσεις.

Μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ (με τους γνωστούς σε όλους συσχετισμούς) είναι δίκαιο και εύλογο να αναρωτηθούμε πόσο πίσω από την πραγματικότητα βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠΠΟ.

Αυτό που με τις μικρές μας δυνάμεις εκτιμήσαμε ως το ελάχιστο αναγκαίο,  η πλειοψηφία το αντιμετώπισε με τις γνωστές "μπούρδες" περί "γραφικών και περιφερόμενων απεργών", περί "μειοψηφιών που θέλουν να βγουν στο βουνό..." και άλλα τέτοια χιλιοειπωμένα επιχειρήματα ανάλογα με αυτά που κάθε βράδυ ακούμε από τα δελτία των 8.

Αυτό που έβαλε ως ζήτημα - στόχο ακόμη και η ΑΔΕΔΥ, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ το θεώρησε "εξτριμ" και "έξω από τις δυνατότητες του πρωτοβάθμιου σωματείου".

Τα στερνά βλογούν τα πρώτα
Αναρωτιόμαστε αν τελικά, έστω και την ύστατη ώρα, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές ευθύνες απέναντι στους συναδέλφους και τον ελληνικό λαό θα εγκαταλείψουν το σκάφος του κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα σταματήσουν να κάνουν πλάτες στη συγκυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ και θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ κι όχι τη γνωστή διγλωσσία, άλλα να υποστηρίζουν ως κόμμα και άλλα ως παράταξη στο ΥΠΠΟ.

Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα όλοι μας να διαλέξουμε με ποιους είμαστε, με ποιους θα πάμε και ποιους θ' αφήσουμε.



2 σχόλια:

  1. Ξέρετε σε πόσες Υπηρεσίες οι Προϊστάμενοι ή διάφοροι αλλοι παρατρεχάμενοι εμποδίζουν τον κοσμο να ερθει στη συνελευση ή να απεργήσει; Να βγει καταγγελία από τη συνέλευση. Τα περιστατικά τα ξέρουμε όλοι και δεν μιλαμε; Καλύπτουμε αυτά τα απαράδεκτα πράγματα; Να εμποδιζονται εργαζομενοι να πανε σε συνελευση ή να συμμετέχουν σε απεργία; Ουτε στα χειροτερα κατεργα του ιδιωτικού τομέα. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους χαιρομαστε τέτοιους συναδέλφους... Ντροπή ρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή