Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση ΤΡΙΤΗΣ 9/10 στο Σύνταγμα

 Δίνουμε ραντεβού στις 1 μ.μ. στη διασταύρωση Σταδίου & Καραγεώργη Σερβίας (Πλ. Συντάγματος)


Από τις διάφορες ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (από κόμματα, φορείς, οργανώσεις) η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά την χουντικής έμπνευση απαγόρευσή της από τη συγκυβέρνηση. Η μαζική συμμετοχή είναι η απάντησή  μας απέναντι στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και στην προσπάθεια τρομοκράτησής μας.

Ήδη, μετά τη γενική κατακραυγή, η συγκυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει (τα ασυμάζευτα), ωστόσο η απαγόρευση δεν έχει ανακληθεί. Η συγκυβέρνηση χωρίς προσχήματα ετοιμάζεται να συγκρουστεί με τον "εχθρό λαό". Αυτό που "παίζεται" είναι τα διάφορα ΜΜΕ να προσπαθούν να εξωραϊσουν το πολιτικό στίγμα και περιεχόμενο αυτής της απόφασης και να αμβλύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις.

Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι η απόφαση της απαγόρευσης είναι μια πολιτική απόφαση της συγκυβέρνησης (προφανώς δεν τρελάθηκε ο Αστ. Διευθυντής να βγάλει μόνος του την ανακοίνωση). Έρχεται σε συνέχεια της αυταρχικής μετατόπισης, της υιοθέτησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της πολιτικής ατζέντας της ακροδεξιάς (ήδη από την περίοδο του ΛΑΟΣ), της προσπάθειας να εμπεδωθεί ιδεολογικά και να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία ένα "κράτος εκτάκτου ανάγκης".

Ήδη τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει τις διάφορες μορφές αγώνων, με μαζικές συλλήψεις εργαζομένων και εν συνεχεία δικαστικές διώξεις (λ.χ. απλήρωτοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Κατάληψη κτιρίου ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ, εργαζομένοι στο Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο κ.ά).

Είναι προφανές ότι όσο πιο σκληρά και αντιλαϊκά είναι τα μέτρα και τα νέα μνημόνια, όσο η κοινωνία θα εξαθλιώνεται και θα διαλύεται τόσο περισσότερο θα αναβαθμίζεται (θεσμικά και οργανωτικά) η καταστολή, η τρομοκρατία των διαφόρων μηχανισμών προς την κοινωνία. Όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει σε τοποθετήσεις μας, η περίοδος που διανύουμε θα ξαναθέσει με δραματικό τρόπο το ζήτημα της δημοκρατίας.


Η μαζική συμμετοχή μας στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση είναι η απάντηση του δημοκρατικού λαού, ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης και της υποταγής, ενάντια στη συγκυβέρνηση, ενάντια στην Τροϊκα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)



ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Περισσότερα για τη σημερινή συγκέντρωση διαβάστε εδώ:
(1) Μπορούμε να φτάσουμε στο Σύνταγμα
(2) Επικαιροποιημένες νομικές συμβουλές για διαδηλωτές
(3) ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός μας δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβήσει!
(4) Δήλωση του Μανώλη Γλέζου (ηχογρ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου